Tävlingar

Tävlingar på Gärds Ryttarförening

Vi arrangerar regelbundet tävlingar inom hoppning, dressyr och fälttävlan. Du finner aktuella tävlingar och propositioner i Tävlingsdatabasen.

Kristianstad International Eventing

Under varumärket Kristianstad International Eventing anordnar Gärds fälttävlan från de lägsta ponnyklasserna till internationella klasser för häst på ** och *** nivå.

Påsktävling 7-10 april

Vi kommer att kombinera internationella klasser med nationella klasser för ridhäst och ponny. Långfredagen (7/4) kommer att innehålla nationella klasser P70, P80, P90 och H90. Klasser som kan anordnas där dressyr, hoppning och terräng pågår parallellt. Vi tar sedan en paus under påskafton p.g.a. hemvärnsövning. Påskdagen- annandagen (9-10/4) är vikt för klasser som går över 2 dgr. Nationella klasserna, CNCP* och H100, och de internationella klasserna, CCI2*S och CCI3*S.

SM i fälttävlan 2023, 6-8 oktober

Vi har tackat ja till att åter anordna SM i fälttävlan. I år blir det SM för Seniorer i kombination med internationella klasser samt nationella klasser häst H100 och ponny CNCP*. Dessutom kommer troligen Breeders Trophy finalerna inom fälttävlan att vara en del av arrangemanget.

Läs mer på kampanjsidan!

Allsvenskan

Sugen på att tävla för Gärds RF i Allsvenskan? Föreningen brukar ställa upp med lag i såväl dressyr som hoppning för både ponny och ridhäst. 

Intresseanmälan till lagen publiceras på hemsidan och Facebook i god tid innan serien startar. 

Gärds Säsongscup

Gärds Säsongscup är föreningens motsvarighet till klubbmästerskap och cupen pågår under hela säsongen. Mer information kommer under nyheter och på Facebook. Ladda ner detaljerade regler och redovisningsmall här.

Vandringspriser

För disciplinerna banhoppning, dressyr och fälttävlan delas vandringspris ut till det ridhäst- och ponnyekipage som erhållit flest poäng, i enlighet med Svenska Ridsportförbundets årsranking, och som redovisats i tävlingsdatabasen. Alla ryttare med tävlingslicens för Gärds Ryttarförening inkluderas automatiskt i rankingen.

Klubbmästerskap

Klubbmästerskap arrangeras av respektive grenkommitté. Klubbmästerskap har inte arrangerats alla föregående år, utan beslutet att arrangera detta hanteras av respektive grenkommitté. Om klubbmästerskap arrangeras måste ekipaget anmäla sig till aktuell klass i enlighet med publicerad proposition. Klassen är öppen för samtliga medlemmar i Gärds Ryttarförening.