Sponsring

Vi sätter mycket stort värde på våra partners och sponsorer och gör allt för att ett partnerskap med oss ska bli så värdeskapande som möjligt. Tillsammans hittar vi en form där båda parter kan bidra till varandras verksamheter.

Föreningen

Föreningen bildades 1933 och har sedan start haft sin fasta punkt med ridhus, dressyrbanor, hoppbana och terrängbana i Norra Åsum strax utanför Kristianstad. Klubben är ansluten till Svenska Ridsportförbundet. Varje år arrangerar vi olika aktiviteter som träningar och tävlingar inom hoppning, dressyr och fälttävlan för såväl barn, ungdomar som vuxna.

Ridsport

Ingen annanstans i världen finns ridsporten så tillgänglig för så många som i Sverige. Ridsporten är Sveriges näst största ungdomsidrott och den tredje största idrotten totalt sett i Sverige. Det är den överlägset största flicksporten i vårt land och en av de få idrotter där män och kvinnor, unga och gamla tävlar på lika villkor. Ridning är också en stor idrott för personer med funktionshinder i Sverige.
Med en allt större exponering i media och med över en halv miljon människor som regelbundet rider för motion och tävling, erbjuds fina möjligheter att nå en stor och attraktiv målgrupp för de för som väljer att sponsra ridsporten.
Våra medlemmar tävlar från lokal nivå på ponny till internationella tävlingar, från amatörer till landslagsryttare.

Värdegrunder

Gärds ryttarförening arbetar med långsiktiga värdegrunder både mot djur, varandra och sporten. Vi vill vara en del av framtiden med att skapa en sport med hög moral och etik.

Hästen


Hästarna är det som för oss samman och ger oss vår energi och engagemang. Vi skall behandla hästen med respekt och på ett sätt som vi kan stå för och vara stolta över inför omvärlden.

Gemenskap

Vi skall alltid, oavsett var vi befinner oss, eftersträva trivsel och gemenskap för alla oavsett ålder, kön, etnicitet etc. Vi skall vara schyssta, ödmjuka och bry oss om varandra.

Demokrati och trygghet

Vår verksamhet bygger på jämlikhet, alla som vill vara med och påverka eller på annat sätt bidra i vår verksamhet är välkomna. Vi driver en demokratisk förening och ger alla utrymme för att skapa ett engagemang. Hos oss är alla vara välkomna, oavsett om man har häst eller inte.

Vi ska i alla situationer arbeta för en hög säkerhet och god hästhållning inom sporten. Vi ska agera om vi ser att någon far illa oavsett om det är häst eller människa. Vi ska aktivt motverka fusk, doping, kränkningar och trakasserier.

Ungdomsverksamheten

För att stärka ungdomarnas gemenskap, engagemang och kunskap så inryms en ungdomssektion i föreningens verksamhet med egen vald styrelse. Inom sektionen genomförs aktiviteter både med och utan häst med inriktning på gemenskap, kunskap och trygghet. Representanter från ungdomssektionen ingår även som ledamöter i föreningens styrelse.

Föreningens satsningar

Föreningen vänder sig främst mot ridsportsgrenar som dressyr, banhoppning och fälttävlan.

Vår målsättning är att tillgodose våra medlemmars behov av aktiviteter samt tävlingar på både lokal, regional, nationell och internationell nivå.

Alla angivna kostnader för sponsring är exklusive lagstadgad reklamskatt på 6,90%

I alla sponsringspaket tillkommer produktionskostnad för skyltar, banderoller eller liknande, vi anger mått och material, sponsor äger sina skyltar.

Övriga delar som överenskommes separat skall framgå av avtalet som t. ex.:

-  Segertäcke, kostnad för täcke samt brodyr och eventuell schablon tillkommer.
-  Klubbkläder, kostnad för kläder och eventuell schablon tillkommer

Vid nationella eller internationella tävlingar och event finns möjlighet att komplettera ert engagemang med klass-, hindersponsor, hederspriser, prisbord eller annat.

Alla är bidrag är viktiga för oss! 

För oss är alla bidrag lika viktiga stora eller små, från företag eller privatpersoner. Bidragen hjälper vår verksamhet så vi kan fortsätta att utveckla föreningen, våra aktiva ryttare och att göra vår anläggning säkrare och mer ändamålsenlig för ridsporten.

Bästa hälsningar

Gärds Ryttarförening
Marknad- & Sponsorkommittén
gardsrf.sponsor@gmail.com

 

Sponsorhinder för banhoppning

Under 2020 hade föreningen, för första gången på många år, en internationell fälttävlan vilket gav mersmak med lovord från Svenska Ridsports förbundet, landslagsledare från fälttävlan, ryttare och sponsorer.

Nu satsar vi mot nya tävlingar på alla nivåer från lokala, regionala, nationella och internationella.

Vi har investerat kraftigt i vår terrängbana med stöd ifrån sponsorer och samarbetspartners. Vår hinderpark för banhoppningen är i behov av en uppdatering och nu vill vi visa upp en ny hopphinderpark på kommande evenemang. En ändamålsenlig och glänsande hinderpark ger ringar på vattnet och på så sätt ännu fler tävlande.

Vårt mål är 20st nya hinder, vill ni bli en del av detta? Hopphindren används på alla hopptävlingar både inomhus och utomhus samt också vid alla fälttävlans evenemang.

Skräddarsytt hinder med ditt varumärke

Som hindersponsor utformas ett anpassat hinder med Ert företagsnamn/varumärke i både form och färg. Förslag kan tas fram tillsammans vår samarbetspartner som är Ronny Lundh på www.hopphinder.com som ligger utanför Kristianstad.

Priser

Priserna varierar beroende på utformning och storlek.  

 • Enkelhinder från ca 10 000:- + moms
 • Oxer från ca 14 000:- + moms

Hindermaterialet faktureras direkt från hopphinder.com till er.

Vi förbinder oss att använda sponsorhinder på samtliga klubbens hopp- och fälttävlanstävlingar i 3 år, och att utföra enklare underhåll som rengöring, mindre bättringsarbete av färg under denna period. Efter 3 år kan renovering behövas som då bekostas av partnern/sponsorn om hindret ska fortsatt fungera som tävlingshinder, annars övergår hindret till vår träningspark.

Kontakta oss för mer information och förslag på just ert hinder.

Sponsorpaket Brons, 4 000kr

Paketen beskriver vilken synlighet vi kan erbjuda Er på vår anläggning.

Ett bronspaket ger följande synlighet i 1 år.

 1. Skyltplats i ridhuset 60x60 cm med ert företagsnamn/varumärke.
 2. Skyltplats vid vår uteanläggning 60x60 cm med ert företagsnamn/varumärke.
 3. Er företagslogo på vår hemsida med länk.

Sponsorpaket Silver, 9 000kr

Ett silverpaket ger följande synlighet i 1 år:

 1. Skyltplats i ridhuset 60x120 cm med ert företagsnamn/varumärke.
 2. Skyltplats på vårt ridhus 60x120 cm med ert företagsnamn/varumärke vid parkering mot förbipasserande på riksväg 1640.
 3. Skyltplats vid vår uteanläggning 60x120 cm.
 4. Klassponsor under lokal tävling.
 5. Möjlighet till ett segertäcke med ert företags logotype till det vinnande ekipaget i klassen.
 6. Speakertext under tävlingen.
 7. Företagets logga i eventuellt programblad och ryttarinformation.
 8. Synlighet på förningens sociala medier.
 9. Er företagslogo på vår hemsida med länk.

Sponsorpaket Guld, 14 000kr

 

Ett guldpaket ger följande synlighet i 1 år

 1. Skyltplats i ridhuset upp till 120x240 cm med ert företagsnamn/varumärke.
 2. Skyltplats på vårt ridhus upp till 120x240 cm med ert företagsnamn/varumärke vid parkering mot förbipasserande på riksväg 1640.
 3. Skyltplats vid vår uteanläggning upp till 120x240 cm.
 4. Huvud- samt klass- sponsor under en lokal/regional tävling. 
 5. Möjlighet till segertäcke med ert företags logotype till det vinnande ekipaget i en klass.
 6. Möjlighet att marknadsföra Er under hela tävlingen med flaggor, beachflaggor eller annan närvaro.
 7. Speakertext under tävlingen.
 8. Företagets logga i programbladet
 9. Synlighet på föreningens sociala medier.
 10. Möjlighet till logo på klubbkläder till lagtävlingar eller liknande.
 11. Er företagslogo på vår hemsida med länk.

Sponsorhinder terrängbana, från 5 000kr 

För sponsorhinder på terrängbanan diskuteras detta individuellt med Gärds RF:s bandesigner och banchef.

Vi hoppas att något av ovanstående kan passa just er, om inte så diskuterar vi just ert behov och förutsättningar för att skräddarsy en lösning. Tveka inte att höra av er till oss på Marknads- och sponsorkommittén.