Fälttävlan

Fälttävlansträning

Just nu har vi inga regelbundna träningar för fälttävlan men det kommer säkert inom kort! Du hittar alla tider för träningar i vår kalender

Vill du rida på terrängbanan?

Vår bana är oftast öppen för individuell eller gruppträning, kolla kalendern om den är öppen. Banan kan ibland vara stängd pga. militärövningar.

För att rida på terrängbanan måste du föranmäla till Lina Elofsson. Detta gäller även dig som är medlem med anläggningskort. Alla ska föranmäla.

SMS:a din anmälan till 0733-74 40 00 och invänta bekräftelse från Lina. Anmälan ska göras senast ett dygn innan planerad ritt för bästa förutsättningar att det är vatten i vattenhindret. Betalning enligt betalningsinstruktion där du ser vilket pris som gäller dig. 

Läs innan du besöker vår terrängbana!

All ridning sker med hjälm och säkerhetsväst oavsett ålder, erfarenhet eller svårhetsgrad på hinder.

Vid ridning på terrängbanan skall man alltid vara minst 2 personer på banan. Är ryttaren eller ryttarna under 18 år måste minst en vuxen vara med.

Det är förbjudet att rida på hinder eller område där det finns en markering med en röd kon eller avspärrningsband. Om ett hinder har förspikade bommar eller flaggor är det avstängt!

Terrängbanan har hinder från P60- CNC3**. Om du inte har fälttävlanskort så tillåts ridning på hinder motsvarande max P80 för ponny och H90 för häst, vid högre hinder måste auktoriserad fälttävlanstränare eller ryttare med kvalificerade resultat i CNC/CIC2* medverka vid hoppning i terrängen.

All ridning sker på egen risk och tänk på att välja hinder som passar dig och din ponny/hästs utbildningsnivå.

Går ett hinder sönder eller mm du ser något trasigt hinder så anmäl det på gardsrf.falttavlan@gmail.com så vi kan åtgärda detta.

Tänk på att visa hänsyn till andra ekipage på banan.

Kort om fälttävlan

Fälttävlan innehåller dressyr, terrängritt och banhoppning, vilket gör att häst och ryttare måste vara allsidigt tränade.

I dressyrmomentet skall du visa upp en lydig och mjuk häst. Det gäller att ha så lågt antal straffpoäng som möjligt efter dressyren.

Terrängritten består av fasta hinder. Hindren erbjuder oftast flera olika vägar. Den snabbaste vägen är den svåraste.

Terrängritten hoppas i högt tempo, hästen tar långa språng och hindren är fasta och rivs inte ner om hästen slår i. I banhoppning går hästen i ett långsammare tempo, hoppar närmare hindren och hoppar högt för att undvika att slå i hindren så att inte bommarna rivs ner.

Vill du hålla terrängträning på vår bana?

Är du tränare och vill hålla träning på banan är du varmt välkommen men du måste boka först. Vi kommer inte att utestänga andra att rida enskilt.

Kontakta Lina Elofsson på sms, 0733-74 40 00.